Wazamba je trendem v e-hrách

Oblast e-hraní je jednou těch, které si ve stále se zrychlujícím světě, získávají čím dál tím větší věhlas a místo. Aktivní i pasivní odpočinek je totiž něco, co se týká každého z nás, a důležitost jej vědomě dodržovat je kruciální pro mentální zdraví každého jedince. Jak se ale vyvíjí, přicházejí nové a nově trendy. Od cloud gamingu, přes rozšířenou realitu, po herní streamování v reálném čase a cross-platformové hraní. Příkladem posledního zmiňovaného může být například Wazamba

Cross-platformové hraní

Pojmem cross-platformové hraní chápeme možnost hrát na více zařízeních současně. Ne tedy absolutně doslovně současně, že byste jednou rukou obsluhovali mobilní telefon, a druhou počítačovou myš, ale neprodleně po sobě. Umožňuje to hráči uchovávat získaný postup a užít si tak naplno jak kvalitní hraní na velké obrazovce doma, tak mikrohraní například v MHD cestou do práce. Jedním z příkladů, které na tomto principu fungují, je například online kasino Wazamba

Herní streamování v reálném čase

Nejen mezi mladými lidmi je stále populárnější herní streamování v reálném čase. Nejen tedy, že je průchod vybranou hrou zaznamenán formou videa, ale zároveň je i příslušnými programy v tom samém čase přenášen na platformu, kde jej mohou sledovat jiní hráči. Často je obraz doprovázen také komentářem hráče s nejrůznějšími tipy ke hraní dané hry nebo jen sdílením pocitů a zážitků, které ze hraní má. Pomáhá tak k budování herní komunity kolem nějaké hry a zároveň šíří svůj úspěch z dobře odehrané hry do světa. 

Rozšířená a virtuální realita 

Rozšířená virtuální realita je forma zobrazení umělé reality do toho, co člověk vidí, za pomocí nějaké technologie. Nejčastěji to dnes jsou mobilní chytré telefony, ale kdysi dávno za tímto účelem vznikly například tzv. Google Galsses, neboli brýle kombinující pohled přes ně s umělou vrstvou přenášenou na skla navíc. Může jít jak o zábavné, tak vzdělávací či herní účely. Virtuální realita naopak přenese člověka do zcela uměle vytvořeného a udržovaného světa, jak jej často známe ze sci-fi nebo dobrodružných filmů. 

Cloud gaming

Cloud gaming umožňuje hraní bez nutnosti instalovat herní soubory přímo do počítače, ale jen k nim vzdáleně přistupovat pomocí internetu. Ta jsou uchována v tzv. cloudu, neboli virutýálním úložišti, automaticky zálohována a k dispozici klientům bez velkých požadavků na hardware. Umožnilo to tak mnoha lidem, kteří by se nemohli dovolit kupovat herní stroj za několik desítek tisíc hrát hry, které by jinak byli nad jejich technické možnosti. A zároveň je to jeden ze způsobů, jak technicky umožnit například již zmíněné cross-platformové hraní. Ke hrám je pak možné přistupovat přes nějaké softwarového klienta, kterého je nutný mít naistalovaný v počítači, nebo přes internetovou službu. Často si klient ani neuvědomuje, že je hra uložena a realizována v cloudu. 

Po čem sáhnout

Pokud tedy chcete držet krok s dobou, prozkoumejte možnosti všech čtyř zmiňovaných parametrů e-hraní. I přesto, že dnešní doba, zejména po technologické stránce, letí neuvěřitelnou rychlostí vpřed a trendy se často mění, některé výhodné atributy pro hráče nějakou dobu vydrží. Zkoumejte tedy široké břehy internetu, herní fóra a streamované záznamy her, abyste si vybrali tu, která vám bude nejvíce vyhovovat. Ať už to bude Wazamba, online poker, Counter Strike, Five Nights at Freddy’s nebo cokoliv dalšího, co se nabízí. E-hraní má to pravé pro všechny, kteří se rádi na chváli ponoří do online herního prostředí a nechají tak své tělo i mozkové závity odpočívat. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *